?>

Vergunning voor de Demin studie

10 september 2018 0 reacties Actueel

Op maandag 6 augustus 2018 was het feest voor de onderzoekers van de Demin studie. Ze hebben toestemming gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit betekent dat ze mogen starten met het proef-bevolkingsonderzoek naar de beschermende en risicofactoren voor dementie.

De Demin studie onderzoekt wat de deelname en effectiviteit van het Dementie Risico Reductie programma is. Dit programma, om het risico op dementie te verminderen,  bestaat uit een risicobeoordeling en een op maat gemaakt leefstijl advies. Mogelijke adviezen zijn stoppen met roken, meer bewegen, meer sociale activiteiten en/of gezonder eten.

De doelgroep van dit onderzoek zijn volwassenen (40-60 jaar) met tenminste één ouder waarbij recent de diagnose Vasculaire dementie of de Ziekte van Alzheimer is vastgesteld op een van de 21 deelnemende geheugenpoli’s in Nederland.

En nu?

De website van de Demin-studie is inmiddels bijna klaar. Op deze website komt onder andere informatie beschikbaar over dementie en de risicofactoren van dementie, zowel als tekst als in animatie vorm. Bovendien kunnen toekomstige deelnemers een persoonlijk account aanmaken om gebruik te maken van het Dementie Risico Reductie Programma.

Nu er officieel toestemming van VWS is verkregen  kunnen ook  de onderzoekscontracten met de deelnemende geheugenpoli’s ondertekend worden. In oktober verwachten de onderzoekers te kunnen starten met het werven van deelnemers voor de Demin studie.


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

Meedoen aan onderzoek?

31 jan. 0 Actueel
Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken naar geheugenproblemen en de...

FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 jan. 0 Actueel
27 januari 2022 – Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende in...

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek

19 jan. 0 Actueel
...

Langer mentaal fit door een taal te leren? CogFlex onderzoek zoekt nog deelnemers

7 okt. 0 Actueel
Sommige mensen ervaren geheugenproblemen of stemmingsklachten op latere leeftijd. Onderzoek heeft la...

Wereld Alzheimerdag 2021

21 sep. 0 Actueel
Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘de vele gezichten van D...