Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek
Zoek jij nog een onderzoeksstage voor je masterstudie?
Het PUSH-Memolife onderzoek heeft plek voor een masterstudent!

Onderzoeksgroep
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Neurologie/Alzheimer Centrum van het UMCG in Groningen (Prof. Peter Paul De Deyn), in nauwe samenwerking met de afdeling Nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming in het UMCG (Prof. Rudi Dierckx en Dr. Ronald Borra). Je zal deel uitmaken van een enthousiaste, multidisciplinaire onderzoeksgroep met verschillende onderzoekslijnen t.a.v. dementie.
Het onderzoek
Het PUSH-Memolife project is een samenwerking tussen het UMCG, Lifelines en Siemens en richt zich op beeldvorming van het cerebrovasculaire systeem bij veroudering en dementie.
Het doel van het project is om nieuwe mogelijke MRI-gerelateerde biomarkers te ontdekken en te valideren voor vroege detectie van cognitieve achteruitgang en dementie. Traditionele en nieuwe (micro)vasculaire neuroimaging technieken zullen met elkaar worden vergeleken en hun potentie als vroege biomarker zal worden gevalideerd. Deze MRI-technieken zouden samen met klinische uitkomstmaten gecombineerd worden tot een predictiemodel voor dementie, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie.
We willen ook onderzoeken wat de rol is van het cerebrovasculaire systeem bij de ontwikkeling van dementie. Hiervoor kijken we naar de relatie tussen cognitief en gedragsmatig functioneren en hersen- en bloedstatus.
We maken gebruik van een grote dataset waar we ook informatie hebben over individuele leefstijlfactoren. Een deel van de data is al beschikbaar en afkomstig uit de Lifelines cohortstudie. We zullen ongeveer 300 deelnemers includeren (inclusief patiënten) die MRI-scans, bloedonderzoek en uitgebreid neuropsychologisch onderzoek ondergaan.

Je wordt betrokken bij:
– Inclusieprocessen van gezonde deelnemers;
– Werving van deelnemers (afname van neuropsychologische testen);
– Voorlopig beschikbare gegevens analyseren (SPSS of R);
– Het uitvoeren van een systematische review;
– Het schrijven van een eindrapport;
– Eindpresentatie geven aan de groep.

Wie zoeken wij
Wij zoeken iemand:
– die een masteropleiding volgt in een relevante richting, bijvoorbeeld neurowetenschappen, neuropsychologie, medical imaging, (technische) geneeskunde, psychologie, (bio)medische wetenschappen, neurowetenschappen of kunstmatige intelligentie;
– met een goede kennis van/interesse in neurodegeneratieve aandoeningen;
– die zowel de Nederlandse als Engelse taal beheerst, in spraak en ook schriftelijk. Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk voor de afname van de neuropsychologische testen.
Ervaring met het afnemen van neuropsychologische testen en met statistische analyses van datasets is handig, maar niet vereist.

Duur en ingang
Het is zowel mogelijk om 6 maanden of 9 maanden onderzoeksproject
Ingang van je stage zal minimaal 1 maand na aanmelding zijn in verband met de administratie en aanmelding als stagiair in het UMCG.

Interesse?
Meer informatie kun je inwinnen bij:
Drs. Sofia Marcolini, PhD Student UMCG, s.marcolini@umcg.nl
Drs. Ingeborg Frentz, PhD Student UMCG, i.frentz@umcg.nl

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek
Zoek jij nog een onderzoeksstage voor je masterstudie?
Het PUSH-Memolife onderzoek heeft plek voor een masterstudent!

Onderzoeksgroep
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Neurologie/Alzheimer Centrum van het UMCG in Groningen (Prof. Peter Paul De Deyn), in nauwe samenwerking met de afdeling Nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming in het UMCG (Prof. Rudi Dierckx en Dr. Ronald Borra). Je zal deel uitmaken van een enthousiaste, multidisciplinaire onderzoeksgroep met verschillende onderzoekslijnen t.a.v. dementie.
Het onderzoek
Het PUSH-Memolife project is een samenwerking tussen het UMCG, Lifelines en Siemens en richt zich op beeldvorming van het cerebrovasculaire systeem bij veroudering en dementie.
Het doel van het project is om nieuwe mogelijke MRI-gerelateerde biomarkers te ontdekken en te valideren voor vroege detectie van cognitieve achteruitgang en dementie. Traditionele en nieuwe (micro)vasculaire neuroimaging technieken zullen met elkaar worden vergeleken en hun potentie als vroege biomarker zal worden gevalideerd. Deze MRI-technieken zouden samen met klinische uitkomstmaten gecombineerd worden tot een predictiemodel voor dementie, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie.
We willen ook onderzoeken wat de rol is van het cerebrovasculaire systeem bij de ontwikkeling van dementie. Hiervoor kijken we naar de relatie tussen cognitief en gedragsmatig functioneren en hersen- en bloedstatus.
We maken gebruik van een grote dataset waar we ook informatie hebben over individuele leefstijlfactoren. Een deel van de data is al beschikbaar en afkomstig uit de Lifelines cohortstudie. We zullen ongeveer 300 deelnemers includeren (inclusief patiënten) die MRI-scans, bloedonderzoek en uitgebreid neuropsychologisch onderzoek ondergaan.

Je wordt betrokken bij:
– Inclusieprocessen van gezonde deelnemers;
– Werving van deelnemers (afname van neuropsychologische testen);
– Voorlopig beschikbare gegevens analyseren (SPSS of R);
– Het uitvoeren van een systematische review;
– Het schrijven van een eindrapport;
– Eindpresentatie geven aan de groep.

Wie zoeken wij
Wij zoeken iemand:
– die een masteropleiding volgt in een relevante richting, bijvoorbeeld neurowetenschappen, neuropsychologie, medical imaging, (technische) geneeskunde, psychologie, (bio)medische wetenschappen, neurowetenschappen of kunstmatige intelligentie;
– met een goede kennis van/interesse in neurodegeneratieve aandoeningen;
– die zowel de Nederlandse als Engelse taal beheerst, in spraak en ook schriftelijk. Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk voor de afname van de neuropsychologische testen.
Ervaring met het afnemen van neuropsychologische testen en met statistische analyses van datasets is handig, maar niet vereist.

Duur en ingang
Het is zowel mogelijk om 6 maanden of 9 maanden onderzoeksproject
Ingang van je stage zal minimaal 1 maand na aanmelding zijn in verband met de administratie en aanmelding als stagiair in het UMCG.

Interesse?
Meer informatie kun je inwinnen bij:
Drs. Sofia Marcolini, PhD Student UMCG, s.marcolini@umcg.nl
Drs. Ingeborg Frentz, PhD Student UMCG, i.frentz@umcg.nl

Meer informatie
?>

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek

19 januari 2022 0 reacties Actueel


Zoek jij nog een onderzoeksstage voor je masterstudie?
Het PUSH-Memolife onderzoek heeft plek voor een masterstudent!

Onderzoeksgroep
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van de afdeling Neurologie/Alzheimer Centrum van het UMCG in Groningen (Prof. Peter Paul De Deyn), in nauwe samenwerking met de afdeling Nucleaire geneeskunde en moleculaire beeldvorming in het UMCG (Prof. Rudi Dierckx en Dr. Ronald Borra). Je zal deel uitmaken van een enthousiaste, multidisciplinaire onderzoeksgroep met verschillende onderzoekslijnen t.a.v. dementie.

Het onderzoek
Het PUSH-Memolife project is een samenwerking tussen het UMCG, Lifelines en Siemens en richt zich op beeldvorming van het cerebrovasculaire systeem bij veroudering en dementie.

Het doel van het project is om nieuwe mogelijke MRI-gerelateerde biomarkers te ontdekken en te valideren voor vroege detectie van cognitieve achteruitgang en dementie. Traditionele en nieuwe (micro)vasculaire neuroimaging technieken zullen met elkaar worden vergeleken en hun potentie als vroege biomarker zal worden gevalideerd. Deze MRI-technieken zouden samen met klinische uitkomstmaten gecombineerd worden tot een predictiemodel voor dementie, gebruikmakend van kunstmatige intelligentie.

We willen ook onderzoeken wat de rol is van het cerebrovasculaire systeem bij de ontwikkeling van dementie. Hiervoor kijken we naar de relatie tussen cognitief en gedragsmatig functioneren en hersen- en bloedstatus.

We maken gebruik van een grote dataset waar we ook informatie hebben over individuele leefstijlfactoren. Een deel van de data is al beschikbaar en afkomstig uit de Lifelines cohortstudie. We zullen ongeveer 300 deelnemers includeren (inclusief patiënten) die MRI-scans, bloedonderzoek en uitgebreid neuropsychologisch onderzoek ondergaan.

Je wordt betrokken bij:

 • Inclusieprocessen van gezonde deelnemers;
 • Werving van deelnemers (afname van neuropsychologische testen);
 • Voorlopig beschikbare gegevens analyseren (SPSS of R);
 • Het uitvoeren van een systematische review;
 • Het schrijven van een eindrapport;
 • Eindpresentatie geven aan de groep.

Wie zoeken wij
Wij zoeken iemand:

 • die een masteropleiding volgt in een relevante richting, bijvoorbeeld neurowetenschappen, neuropsychologie, medical imaging, (technische) geneeskunde, psychologie, (bio)medische wetenschappen, neurowetenschappen of kunstmatige intelligentie;
 • met een goede kennis van/interesse in neurodegeneratieve aandoeningen;
 • die zowel de Nederlandse als Engelse taal beheerst, in spraak en ook schriftelijk. Het beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk voor de afname van de neuropsychologische testen.
  Ervaring met het afnemen van neuropsychologische testen en met statistische analyses van datasets is handig, maar niet vereist.

Duur en ingang
Het is zowel mogelijk om voor 6 maanden of 9 maanden stage te lopen. Ingang van je stage zal minimaal 1 maand na aanmelding zijn in verband met de administratie en aanmelding als stagiair in het UMCG.

Interesse?
Meer informatie kun je inwinnen bij:
Drs. Sofia Marcolini, PhD Student UMCG, s.marcolini@umcg.nl
Drs. Ingeborg Frentz, PhD Student UMCG, i.frentz@umcg.nl


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

Meedoen aan onderzoek?

31 jan. 0 Actueel
Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken naar geheugenproblemen en de...

FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 jan. 0 Actueel
27 januari 2022 – Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende in...

Langer mentaal fit door een taal te leren? CogFlex onderzoek zoekt nog deelnemers

7 okt. 0 Actueel
Sommige mensen ervaren geheugenproblemen of stemmingsklachten op latere leeftijd. Onderzoek heeft la...

Wereld Alzheimerdag 2021

21 sep. 0 Actueel
Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘de vele gezichten van D...

Nieuw medicijnonderzoek: Auτonomy

9 aug. 0 Actueel
In het Alzheimer Centrum Groningen wordt veel onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer, waaron...