?>

Langer mentaal fit door een taal te leren? CogFlex onderzoek zoekt nog deelnemers

7 oktober 2021 0 reacties Actueel

Langer mentaal fit blijven door een taal te leren?

Cursisten gezocht (65-85 jaar) voor een gratis online cursus Engels

Sommige mensen ervaren geheugenproblemen of stemmingsklachten op latere leeftijd. Onderzoek heeft laten zien dat actief zijn op latere leeftijd belangrijk is voor de mentale fitheid. Maar kan het leren van een taal, bijvoorbeeld Engels, ook helpen geheugen- en stemmingsklachten tegen te gaan? Het CogFlex onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen zoekt dit uit.

Wie kan deelnemen?

De onderzoekers zijn op zoek naar senioren (65-85 jaar) met geheugenproblemen of stemmingsklachten die mee willen doen! Bij voorkeur komen zij uit Noord-Nederland, maar andere regio’s mag ook. Verder is het belangrijk dat zij in het dagelijks leven vooral Nederlands spreken en niet zo goed zijn in Engels.

Wat houdt het onderzoek in?

Vooralsnog zal het onderzoek digitaal plaatsvinden. In het onderzoek krijgen deelnemers een gratis, online cursus Engels aangeboden die drie maanden duurt (van oktober 2021 tot januari 2022). De cursus is thuis te volgen, zolang deelnemers een laptop of tablet met internetverbinding hebben. Het is dus volledig veilig in deze coronatijd, en de onderzoekers hopen de deelnemers iets leuks te kunnen bieden waarbij zij bovendien nieuwe mensen ontmoeten.

Verder worden deelnemers in het kader van het onderzoek uitgenodigd voor een videogesprek vóór de cursus, direct na de cursus, en vier maanden na afloop. In deze gesprekken wordt door middel van testjes, vragenlijsten en interviews onderzocht hoe deelname aan de cursus het denkvermogen en de stemming beïnvloedt. Op www.rug.nl/let/cogflex komt u meer te weten over hoe het onderzoek er precies uitziet.

Vergoeding

Als dank voor deelname bieden de onderzoekers, naast de gratis cursus, na het laatste testmoment een vergoeding van €100.

Meedoen of meer informatie?

Zin gekregen om mee te doen of wilt u meer informatie? Stuur dan een email met uw naam en uw telefoonnummer naar cogflex@rug.nl. U aanmelden voor het onderzoek kan ook via dit contactformulier.

Aanmelden kan nog tot en met 14 maart


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

Meedoen aan onderzoek?

31 jan. 0 Actueel
Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken naar geheugenproblemen en de...

FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 jan. 0 Actueel
27 januari 2022 – Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende in...

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek

19 jan. 0 Actueel
...

Wereld Alzheimerdag 2021

21 sep. 0 Actueel
Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘de vele gezichten van D...

Nieuw medicijnonderzoek: Auτonomy

9 aug. 0 Actueel
In het Alzheimer Centrum Groningen wordt veel onderzoek gedaan naar de ziekte van Alzheimer, waaron...