Frank & Alzheimer & …

29 november 2018 0 reacties Actueel
Frank van der Lende is een bekende 3FM-dj en zijn vader heeft alzheimer. Op YouTube is hij nu met een serie gestart over deze ziekte. 
Meer lezen

8 december: FTD lotgenotendag

23 november 2018 1 reacties Actueel
Op 8 december organiseert FTD Lotgenoten de FTD Lotgenotendag in Utrecht. Op deze dag kunt u in contact komen met anderen om ervaringen te delen.
Meer lezen

‘Broodje Onderzoek’: André Aleman, hersenonderzoeker

20 november 2018 0 reacties Actueel
Op 29 november zal André Aleman, hersenonderzoeker, het eerste 'Broodje Onderzoek', een lunchlezing over toponderzoek in het UMCG, verzorgen.
Meer lezen

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

13 november 2018 0 reacties Actueel
Om de twee jaar publiceert Alzheimer Nederland met Nivel, het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, de Dementiemonitor Mantelzorg. Ook dit jaar was het weer zo ver.
Meer lezen

Collecteweek van Alzheimer Nederland

5 november 2018 0 reacties Actueel
Van 5 t/m 10 november vindt de collecteweek van Alzheimer Nederland plaats.
Meer lezen

Informatieavond Dementie in Delfzijl

5 november 2018 0 reacties Actueel
Op dinsdag 13 november 2018 organiseert de gemeente Delfzijl een informatieavond over dementie. Ook het Alzheimer Centrum Groningen zal hierbij aanwezig zijn.
Meer lezen

Samen op weg naar een dementievriendelijk Hogeland

2 november 2018 0 reacties Actueel
'Samen op weg naar een dementievriendelijk Hogeland' is de titel van het symposium op donderdag 8 november in de (toekomstige) gemeente Hogeland. De organisatie ligt in handen van de (toekomstige) gemeente Hogeland, Mensenwerk Hogeland, Netwerk Dementie Groningen en Alzheimer Nederland afdeling Groningen.
Meer lezen

Gemeenteraadsverkiezingen op 21 november

1 november 2018 0 reacties Actueel
In een aantal nieuwe gemeenten zijn er op 21 november gemeenteraadsverkiezingen, onder andere in de gemeenten Groningen, Het Hogeland, Westerkwartier en Noardeast-Fryslân.
Meer lezen

Deelnemers gezocht voor de LangCog studie

31 oktober 2018 2 reacties Actueel
Wij zoeken deelnemers voor de LangCog studie, 'Leren om langer cognitief gezond te blijven'.
Meer lezen

Dag van de Mantelzorg

31 oktober 2018 0 reacties Actueel
Zaterdag, 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Veel organisaties en individuen maken van deze dag gebruik om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.
Meer lezen

Teken het manifest voor en door mensen met dementie!

31 oktober 2018 0 reacties Actueel
Mensen met dementie maakten een manifest tijdens het eerste Dementie-Event. Alzheimer Nederland organiseerde dit event op 5 september samen met het zorginnovatiebureau DAZ.
Meer lezen

Jaarevent Deltaplan Dementie 2018

1 oktober 2018 0 reacties Actueel
Het 5e Jaarevent Deltaplan Dementie wordt op maandag 19 september in het Beatrix theater in Utrecht georganiseerd.
Meer lezen

Grootmoeders huisje

28 september 2018 0 reacties Actueel
De app Grootmoeders huisje is ervoor gemaakt om samen met uw naasten in gesprek te gaan over wat er nodig is om goed voorbereid te zijn op ‘de oude dag’.
Meer lezen

‘Kom van dat dak af’ en nog véél meer…

25 september 2018 0 reacties Actueel
Op 19 september was het zover: Het ouderenkoor 'Jong van Hart' gaf een concert in de Nieuwe Kerk in Groningen ten bate van dementieonderzoek.
Meer lezen

‘Het gezicht van dementieonderzoek’

24 september 2018 0 reacties Actueel
Deltaplan Dementie en ZonMw interviewden verschillende onderzoekers die zich bezig houden met dementie en Robbert Huijsman sprak bijna alle dementie hoogleraren in Nederland.
Meer lezen

Vergunning voor de Demin studie

10 september 2018 0 reacties Actueel
Op maandag 6 augustus 2018 was het feest voor de onderzoekers van de Demin studie. Ze hebben toestemming gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Meer lezen

Update Enquête over leefstijl en dementie

4 september 2018 0 reacties Actueel
Op donderdag 5 juli 2018 werd de enquête Leefstijl & Dementie door de Gemeente Groningen onder 4500 mannen en vrouwen tussen de 30 en 80 jaar verspreid. Inmiddels hebben 645 Groningers deelgenomen aan deze enquête.
Meer lezen

Oprichting UMCG Alzheimerfonds

24 augustus 2018 2 reacties Actueel
Deze zomer is het UMCG Alzheimerfonds opgericht. Het fonds steunt het onderzoek naar en de behandeling van dementie in het UMCG in de breedste zin.
Meer lezen

(Vakantie) Filmtip: The Leisure Seeker

13 augustus 2018 0 reacties Actueel
In het Noorden van Nederland zit de helft van de zomervakantie er alweer op: nog 3 weken en dan beginnen de scholen weer. Mocht de verveling nog toeslaan één deze dagen, dan raden wij aan om de film The Leisure Seeker van Paolo Virzì te kijken.
Meer lezen

Concert ‘Jong van Hart’: Nieuwe Kerk op 19 september

26 juli 2018 0 reacties Actueel
De week van 17 tot 21 september is Wereld Alzheimerweek en het thema is dit jaar ‘Muzikale ontmoeting’. Op woensdag 19 september organiseert het UMCG Alzheimerfonds daarom een concert in de Nieuwe Kerk (Nieuwe Kerkhof 1) te Groningen.
Meer lezen