FindMyApps

Het UMCG Alzheimer Centrum Groningen werkt samen met andere Alzheimer Centra en UMC’s in Nederland aan verschillende landelijke onderzoeksprojecten.

Het FindMyApps onderzoek is een onderzoek van het AmsterdamUMC waar wij als Alzheimer Centrum Groningen aan meewerken. Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht. Hieronder kunt u meer lezen over dit onderzoek.

Actief blijven met apps: wilt u de mogelijkheden onderzoeken?

Tablet computers zoals ipads bieden veel mogelijkheden, ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Dat blijkt uit onderzoek. Het kan alleen spannend zijn om zo’n apparaat te (leren) gebruiken. Daar willen wij iets aan doen en wij hebben uw hulp nodig!

Een ipad kan iets leuks, iets nuttigs en iets sociaals zijn. Er wordt steeds meer gebruik van zulke apparaten gemaakt, om in contact met elkaar te blijven, door videobellen, bijvoorbeeld. Er zijn miljoenen apps beschikbaar, en een wereld te winnen.

Maar hoe vindt u de meest eenvoudige apps, die bij uw persoonlijke behoeftes en interesses passen? Onderzoekers van het VUmc doen onderzoek om een oplossing hiervoor te evalueren.

We zijn op zoek naar thuiswonende mensen met dementie, die al een tablet gebruiken, of die drie maanden een tablet (gratis) willen lenen. In het kader van het FindMyApps project, bieden we een (gratis) training aan. U wordt ondersteund om apps te vinden, die aansluiten bij uw behoeften, interesses en mogelijkheden.

U kunt op onze website meer informatie lezen en ons nieuw informatiefilmpje kijken: https://findmyapps.onderzoek.io

Wilt u meedoen of meer weten? Neem dan contact op met onderzoeker David Neal (d.n.neal@amsterdamumc.nl; 020-7884512) of Prof. dr. Rose-Marie Dröes (rm.droes@amsterdamumc.nl; 020-7885454).

 

Artikelen

Meedoen aan onderzoek?

31 jan. 0 Actueel
Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken naar geheugenproblemen en de...

FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 jan. 0 Actueel
27 januari 2022 – Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende in...

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek

19 jan. 0 Actueel
...

Langer mentaal fit door een taal te leren? CogFlex onderzoek zoekt nog deelnemers

7 okt. 0 Actueel
Sommige mensen ervaren geheugenproblemen of stemmingsklachten op latere leeftijd. Onderzoek heeft la...

Wereld Alzheimerdag 2021

21 sep. 0 Actueel
Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘de vele gezichten van D...