?>

Het Alzheimer Centrum Groningen is open!

25 januari 2019 0 reacties Actueel

Het is officieel, Groningen heeft het vijfde Alzheimer Centrum van Nederland. Donderdagmiddag 24 januari werd iets na half vijf het Alzheimer Centrum Groningen (ACG) geopend door Jos Aartsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMCG.  In het ACG komen onderzoek, behandeling en diagnostiek van dementie samen. Daardoor worden hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en het toepassen van onderzoeksresultaten in de praktijk gestimuleerd.  De overige Alzheimer centra zijn gevestigd in: Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Maastricht. Het ACG zal als specialistisch centrum een zeer belangrijke regiofunctie voor Noord-Nederland vervullen. 

V.l.n.r. Sophia de Rooij (directeur ACG), Gerjoke Wilmink (directeur Alzheimer Nederland), Jos Aartsen (voorzitter Raad van Bestuur UMCG) en Peter De Deyn (wetenschappelijk directeur ACG).
Foto: Alzheimer Nederland

Deze regiofunctie was direct zichtbaar tijdens de feestelijke middag die de officiële opening omlijstte. Ruim 125 professionals en vrijwilligers die dagelijks te maken hebben met de impact van dementie waren aanwezig. Zij werden getrakteerd op uiteenlopende lezingen over dementieonderzoek in Groningen, ervaringen van mantelzorgers en patiënten. De middag werd afgesloten met een interactieve talkshow waarbij het publiek volop de kans kreeg vragen te stellen aan een divers panel van UMCG-onderzoekers, een huisarts, een patiënt, mantelzorger en de wetenschappelijk directeur van Alzheimer Nederland, Marco Blom.

Aan het eind van de afwisselende middag kwam een duidelijk beeld bovendrijven. Er is al veel werk verzet en bereikt in het dementieonderzoek, maar de opdracht die er ligt is desalniettemin gigantisch.

Het Alzheimer Centrum Groningen wil zowel in de diagnostiek, behandeling als in het onderzoek een voortrekkersrol gaan vervullen en zo helpen oplossingen bieden voor iedereen die met dementie te maken krijgt, nu en in de toekomst.


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

Meedoen aan onderzoek?

31 jan. 0 Actueel
Het Alzheimer Centrum Groningen werkt mee aan verschillende onderzoeken naar geheugenproblemen en de...

FINGER-NL is gestart: een onderzoek naar het effect van een leefstijlprogramma op het denkvermogen

27 jan. 0 Actueel
27 januari 2022 – Vandaag is de officiële start van de FINGER-NL studie, een twee jaar durende in...

Masterstudent gezocht voor het PUSH-Memolife onderzoek

19 jan. 0 Actueel
...

Langer mentaal fit door een taal te leren? CogFlex onderzoek zoekt nog deelnemers

7 okt. 0 Actueel
Sommige mensen ervaren geheugenproblemen of stemmingsklachten op latere leeftijd. Onderzoek heeft la...

Wereld Alzheimerdag 2021

21 sep. 0 Actueel
Vandaag, 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar is het thema ‘de vele gezichten van D...