Koningsdag 2018 in Groningen: Tips voor een leuke dag

24 april 2018 8 reacties Actueel

Het kan u haast niet ontgaan zijn, maar Koning Willem-Alexander viert zijn 51ste verjaardag samen met Koningin Maxima in Groningen. Zodoende verwacht men dat er 80.000 bezoekers naar de stad komen. Voor een naaste met dementie kan deze drukte al snel te veel zijn. Gelukkig zijn er vele andere manieren om de verjaardag van de Koning te vieren. Hieronder hebben we een aantal tips geplaatst.

Volg het op televisie

Van 10:45 – 13:30 uur is Koningsdag 2018 te zien op NPO1. Astrid Kersseboom, Dionne Stax en Martijn Bink presenteren deze uitzending. Van 19:00 – 19:50 uur laat Winfried Baijens de hoogtepunten op NPO1 zien.

Video’s op YouTube

Misschien is het volgen van een lang tv-programma moeilijk. Op YouTube heeft het koningshuis echter veel korte video’s staan. Niet alleen Willem-Alexander en Maxima komen hierin voor, maar ook Beatrix en Juliana zijn te zien.

Speel spelletjes

Traditioneel worden er met Koningsdag altijd veel spelletjes gespeeld. Blikgooien, sjoelen of wat dacht u van een echte Koningsdag-quiz? Op mens-en-gezondheid.infonu.nl staat een quiz met uitleg voor mensen met dementie. Het kan zijn dat uw naaste met een antwoord komt dat u niet had verwacht. Het korte termijn geheugen wordt meestal als eerste aangetast en het lange termijn geheugen later.

Oranje boven

Eet oranje tompoucen, hang de vlag uit en hang oranje slingers op: Nederland kleurt deze dag oranje en zingt massaal het volkslied. Maak er vooral een gezellige dag van!

Heeft u ook Koningsdag-tips voor ons en anderen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar acg@umcg.nl! Voor meer informatie over Koningsdag 2018 in Groningen kunt u terecht op koningsdag.groningen.nl.


Bronnen:


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

Frank & Alzheimer & …

29 nov. 0 Actueel
Frank van der Lende is een bekende 3FM-dj en zijn vader heeft alzheimer. Op YouTube is hij nu met ee...

8 december: FTD lotgenotendag

23 nov. 1 Actueel
Op 8 december organiseert FTD Lotgenoten de FTD Lotgenotendag in Utrecht. Op deze dag kunt u in con...

‘Broodje Onderzoek’: André Aleman, hersenonderzoeker

20 nov. 0 Actueel
Op 29 november zal André Aleman, hersenonderzoeker, het eerste 'Broodje Onderzoek', een lunchlezing...

Dementiemonitor Mantelzorg 2018

13 nov. 0 Actueel
Om de twee jaar publiceert Alzheimer Nederland met Nivel, het Nederlands Instituut voor onderzoek va...

Collecteweek van Alzheimer Nederland

5 nov. 0 Actueel
Van 5 t/m 10 november vindt de collecteweek van Alzheimer Nederland plaats....