Koningsdag 2018 in Groningen: Tips voor een leuke dag

24 april 2018 0 reacties Actueel

Het kan u haast niet ontgaan zijn, maar Koning Willem-Alexander viert zijn 51ste verjaardag samen met Koningin Maxima in Groningen. Zodoende verwacht men dat er 80.000 bezoekers naar de stad komen. Voor een naaste met dementie kan deze drukte al snel te veel zijn. Gelukkig zijn er vele andere manieren om de verjaardag van de Koning te vieren. Hieronder hebben we een aantal tips geplaatst.

Volg het op televisie

Van 10:45 – 13:30 uur is Koningsdag 2018 te zien op NPO1. Astrid Kersseboom, Dionne Stax en Martijn Bink presenteren deze uitzending. Van 19:00 – 19:50 uur laat Winfried Baijens de hoogtepunten op NPO1 zien.

Video’s op YouTube

Misschien is het volgen van een lang tv-programma moeilijk. Op YouTube heeft het koningshuis echter veel korte video’s staan. Niet alleen Willem-Alexander en Maxima komen hierin voor, maar ook Beatrix en Juliana zijn te zien.

Speel spelletjes

Traditioneel worden er met Koningsdag altijd veel spelletjes gespeeld. Blikgooien, sjoelen of wat dacht u van een echte Koningsdag-quiz? Op mens-en-gezondheid.infonu.nl staat een quiz met uitleg voor mensen met dementie. Het kan zijn dat uw naaste met een antwoord komt dat u niet had verwacht. Het korte termijn geheugen wordt meestal als eerste aangetast en het lange termijn geheugen later.

Oranje boven

Eet oranje tompoucen, hang de vlag uit en hang oranje slingers op: Nederland kleurt deze dag oranje en zingt massaal het volkslied. Maak er vooral een gezellige dag van!

Heeft u ook Koningsdag-tips voor ons en anderen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar acg@umcg.nl! Voor meer informatie over Koningsdag 2018 in Groningen kunt u terecht op koningsdag.groningen.nl.


Bronnen:


Reacties zijn gesloten.

 

Verwante artikelen

46e FTDlotgenotendag

5 feb. 0 Actueel
Op 30 maart vindt de 46e FTDlotgenotendag plaats in Utrecht. Het programma start om 13:30 uur en ein...

Film over het Alzheimer Centrum Groningen

31 jan. 0 Actueel
Eén van de highlights tijdens de opening op 24 januari was de première van de film over het Alzhei...

Onderzoeker Joyce Vrijsen over DEMIN

31 jan. 0 Actueel
Joyce Vrijsen, onderzoeker bij de DEMIN studie, was op maandag 28 januari aanwezig bij Radio Glasnos...

Partner in Balans: Help mee met de ontwikkeling

29 jan. 0 Actueel
Partner in Balans is een online cursus voor partners, meerderjarige kinderen en andere gezins- en fa...

Het Alzheimer Centrum Groningen is open!

25 jan. 0 Actueel
Het is officieel, Groningen heeft het vijfde Alzheimer Centrum van Nederland. Donderdagmiddag 24 jan...