Nuttige apps en websites

Hier verzamelen wij nuttige apps en websites die bij ons in beeld zijn gekomen en we met u willen delen. Heeft u nog een suggestie? Laat het ons weten en e-mail uw suggestie naar acg@umcg.nl.

Alzheimer Assistent

Hét interactieve informatiemiddel en een hulp voor mantelzorgers van mensen met dementie. De assistent is behulpzaam en altijd bij de hand. Probeer de Alzheimer Assistent met tips en adviezen, verhalen van lotgenoten en houd zelf een dagboek bij, dat u kunt delen met anderen.
Het logo van de Alzheimer Assistent.   Een button met de link naar de Alzheimer Assistent in de App Store. Let op: de link opent in een nieuw venster.   Een button met de link naar de Alzheimer Assistent in de Google Play Store. Let op: de link opent in een nieuw venster.   Een button met de link naar de website van de Alzheimer Assistent. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland vraagt al sinds 1984 aandacht voor de ziekte van Alzheimer en werkt veel samen met verschillende zorginstellingen. Op de website staat veel informatie over de verschillende vormen van dementie en over Alzheimer Nederland.
Het logo van Stichting Alzheimer Nederland.   Een button met de link naar de website van Alzheimer Nederland. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Before You Leave

Voer mooie gesprekken die je altijd bijblijven met iemand die ongeneeslijk ziek is. Deze app zit vol met vragen die jij kunt stellen aan degene die ziek is. Vragen om met elkaar te lachen en te huilen. Soms luchtig, soms meer diepgaand.
Logo van de App Before You Leave         

Dementie

Dementie.nl, een website van Alzheimer Nederland, is dé website voor mensen die zorgen voor mensen met dementie. Denk aan tips, ervaringsverhalen en informatie.
Het logo van de website dementie.nl.   Een button met de link naar de website dementie.nl. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Dementiebril

De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril en een online cursus (e-learning). De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.
   Een button met de link naar de website dementiebril.nl. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Dementie Web

Dementie Web is een interactief platform voor iedereen die met dementie te maken heeft. Op basis van door onderzoek verworven inzichten wil men nuttige informatie en ondersteuning bieden.
   Een button met de link naar de website dementieweb.nl. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Gezondheidsplein

Een website met informatie over aandoeningen, symptomen en meer. Duidelijke informatie over dementie wordt gepresenteerd aan de hand van de verschillende fasen van dementie.
Het logo van de website gezondheidsplein.nl   Een button met de link naar de website gezondheidsplein.nl. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Hersenstichting

De Hersenstichting heeft een groot aanbod van informatie over dementie.
Het logo van de Hersenstichting.   Een button met de link naar de website van de Hersenstichting. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Spreekuurthuis

U kunt hier actuele informatie vinden over chronische ziekten, waaronder dementie.
Het logo van Spreekuurthuis.   Een button met de link naar de website van Spreekuurthuis. Let op: de link opent in een nieuw venster.

Voor ik het vergeet

Een app ter ondersteuning van het voeren van gesprekken rond vroegtijdige zorgplanning, in de eerste plaats bedoeld voor mensen met dementie. De app bestaat uit verschillende thema’s met per thema een aantal vragen. De vragen en thema’s worden verduidelijkt met foto’s die aansluiten bij de leefwereld van de oudere persoon. Er worden vragen gesteld die te maken hebben met levenskwaliteit, maar sommige vragen gaan ook specifiek over het levenseinde.
Het logo van de app voor-ik-het-vergeet.   Een button met de link naar de voor ik het vergeet app in de App Store. Let op: de link opent in een nieuw venster.   Een button met de link naar de voor ik het vergeet app in de Google Play Store. Let op: de link opent in een nieuw venster.   Een button met de link naar de website van voor ik het vergeet. Let op: de link opent in een nieuw venster.

 

Artikelen

Alzheimer Rally 2018: €75.000 voor onderzoek

16 apr. 0 Actueel
Op vrijdag, 13 april, vond de 7e editie van de Alzheimer Rally plaats....

Odensehuis Dirk Baron in Drachten

31 mrt. 0 Actueel
Op 15 januari opende het Odensehuis Dirk Baron in Drachten de deuren voor bezoekers. ...

3 april: Medische Publieksacademie – Dementie: Dilemma’s voor en na de diagnose

27 mrt. 0 Actueel
Op 3 april zullen onze internist ouderengeneeskunde dr. E.M. (Elske Marije) Abma ​en neuroloog dr....

Donderdag 5 april 2018: 10 jaar UCO

21 mrt. 0 Actueel
Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een symposium wat in het teken staat van samen werk...

Stemmen voor mensen met dementie

14 mrt. 0 Actueel
Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar en ouder mag zijn ...