Wilt u Roodkapje eens spelen en uitproberen?

14 december 2017 0 reacties Actueel
Het spel Roodkapje is ervoor gemaakt om samen met uw naasten in gesprek te gaan over wat er nodig is om u goed voor te bereiden op 'de oude dag'. Speel een paar dagen uit het leven van de Grootmoeder van Roodkapje en kijk hoe zij aan de slag gaat om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen in haar mooie boshuisje.
Meer lezen

29 november: Sint Pannekoek

29 november 2017 0 reacties Actueel
Het is 29 november en door heel het land wordt Sint Pannekoek gevierd!
Meer lezen

Dementie op jonge leeftijd in Noord Nederland

27 november 2017 0 reacties Actueel
Op 21 november vond het Symposium ‘Dementie op jonge leeftijd in Noord Nederland - Waarom moeilijk doen als het samen kan?’ in Hoogkerk.
Meer lezen

14 november: Informatiemarkt Dementie in Delfzijl

2 november 2017 0 reacties Actueel
Op dinsdag 14 november organiseert de gemeente Delfzijl een informatiemarkt over dementie voor alle inwoners van de gemeente Delfzijl en omgeving.
Meer lezen

Let’s Gro: Dementie Ervaringswandeling

1 november 2017 0 reacties Actueel
Het is u vast niet ontgaan: deze week staat Groningen in het teken van het Let's Gro Festival. Maar heeft u ook al van de Dementie-ervaringswandeling in de Korrewegwijk gehoord?
Meer lezen

Alzheimer Nederland: Tijd om de ogen te openen

12 oktober 2017 0 reacties Actueel
Alzheimer Nederland doet, samen met de verschillende Alzheimer Centra van Nederland, een oproep.
Meer lezen

4-Mijl van Groningen: een succes!

9 oktober 2017 0 reacties Actueel
Op zondag, 8 oktober, liepen een aantal betrokkenen bij het Alzheimer Centrum Groningen mee met de 4-Mijl van Groningen.
Meer lezen

BreedUit over de Week van Dementie

5 oktober 2017 0 reacties Actueel
Op donderdag, 21 september, verscheen in BreedUit, de wekelijkse informatiekrant van de gemeente Smallingerland, Friesland, een pagina over dementie.
Meer lezen

Het ACG rent mee…

22 augustus 2017 0 reacties Actueel
... met de 4 Mijl van Groningen!
Meer lezen

Expositie ‘Beelden van Buiten’

20 juli 2017 0 reacties Actueel
Sinds 29 juni is de expositie 'Beelden van Buiten – Academie Minerva in het UMCG' te bekijken aan de Fonteinstraat van het UMCG.
Meer lezen

Publiekskunstlezing

Op 29 mei vond de eerste Publiekskunstlezing van het Alzheimer Centrum Groningen i.o. in het Universitair Medisch Centrum Groningen plaats.
Meer lezen

Roodkapje bij het Alzheimer Café in Leek

‘Er was eens…’ was het thema van het Alzheimer Café in Leek op dinsdag 9 mei. Prof. dr. Sophia de Rooij bezocht het Alzheimer Café namens het Alzheimer Centrum Groningen i.o. om te spreken over de mogelijkheden van de ‘serious health game’ Roodkapje.
Meer lezen

Het Deltaplan Dementie Jaarevent 2017

13 november 2017 kunt u vast in uw agenda noteren. Dan organiseert Deltaplan Dementie het Jaarevent in de Jaarbeurs Utrecht.
Meer lezen

VUmc themabijeenkomst: Dementie op jonge leeftijd

Het Vumc Alzheimercentrum organiseert een themabijeenkomst over 'Dementie op jonge leeftijd'.
Meer lezen

“Vergeten slechte herinneringen is enige zegen van dementie”

23 januari 2017 0 reacties Actueel
Heleen van Royen maakt een documentaire over haar dementerende moeder. Ze verzamelde 240 uur aan beeldmateriaal, terwijl haar moeder steeds meer herinneringen kwijtraakte. "Ik wil haar in de realiteit houden, niet in een soort sprookjeswereld."
Meer lezen

‘De vader’ – Een theaterstuk over ouderdom en Alzheimer

21 december 2016 0 reacties Actueel
Van december 2016 tot en met maart 2017 is 'De vader' van de Fransman Florian Zeller in vele theaters in Nederland te zien, óók in Noord-Nederland. Het stuk gaat over een tachtigjarige man, André (gespeeld door Hans Croiset), die de ziekte van Alzheimer krijgt.
Meer lezen

“Ik wil.. mens blijven”

28 oktober 2016 0 reacties Actueel
Er zijn in Nederland ruim 270.000 mensen met dementie. Al deze mensen hebben herinneringen - heel verschillende herinneringen. Alzheimer Nederland maakte een korte film.
Meer lezen

ACG nu ook op twitter

4 augustus 2016 0 reacties Actueel
[:nl]Sinds kort is het Alzheimer Centrum Groningen ook op Twitter te vinden...[:en]Sindskort is het Alzheimer Centrum Groningen ook op twitter te vinden...[:]
Meer lezen

2e Overleg voorbereidingsgroep

13 juli 2016 0 reacties Actueel
Op 12 juli vond het tweede overleg van de voorbereidingsgroep plaats. Een aantal deelnemers spraken over het visiedocument van het nieuw op te richten Alzheimer Centrum Groningen...
Meer lezen